Ενδείξεις - Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το BioEye

BioEye μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα που χρησιμοποιούν ήδη τεχνητό οφθαλμό, εκείνοι που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης ή εξεντέρωσης του οφθαλμού και τα άτομα που έχουν οφθαλμό μικρότερου όγκου από το φυσιλογικό (φθίση)

BioEye τεχνητός οφθαλμός - BioEye artificial eye
BioEye τεχνητός οφθαλμός - BioEye artificial eye
appointement-icon-2

Προγραμματισμός εφαρμογής & κατασκευής

Η διαδικασία εφαρμογής και κατασκευής είναι ανώδυνη για τον ασθενή. Σε περίπτωση που χρησιμοποιεί άλλον τεχνητό οφθαλμό, μπορεί να συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί όσο διαρκέσει η εφαρμογή και κατασκευή του BioEye. 

Δεν χρειάζεται καμμία προηγούμενη προετοιμασία από τον ασθενή

Η εφαρμογή και κατασκευή αποτελείται από τέσσερα στάδια, τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν σε δύο έως τέσσερις επισκέψεις. Ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται μπορεί να είναι 48 ώρες για άτομα που χρειάζεται να αποφύγουν τις μετακινήσεις ή για ασθενείς που διαμένουν μακριά από το κέντρο μας.

Η διαδικασία γίνεται κατόπιν ραντεβού

ΒΗΜΑ 1 - Λήψη εκμαγείου/εφαρμογή πρώτου μοντέλου

Η λήψη εκμαγείου γίνεται με υλικά ακριβείας ιατρικής διαβάθμισης προσφέροντας απόλυτη ακρίβεια. 
Κατασκευάζουμε το πρώτο μοντέλο BioEye, τo οποίo μετατρέπουμε στα σημεία που είναι απαραίτητο για να αποδώσουμε την άνετη και σωστή εφαρμογή στο κόλπωμα, την προσομοίωση της βλεφαρικής σχισμής, την αποκατάσταση του πιθανού ενόφθαλμου, τη μέγιστη κινητικότητα και την αντιγραφή της θέσης της ίριδας

wax-model

ΒΗΜΑ 2 - Εφαρμογή δεύτερου μοντέλου

Η μέθοδος εφαρμογής του BioEye εγγυάται την μέγιστη συμμετρία, άριστη εφαρμογή με τους οφθαλμικούς ιστούς και άμεση προσαρμογή. Για αυτούς τους λόγους πριν την κατασκευή του τελικού BioEye εφαρμόζεται ένα πρωτότυπο μοντέλο με ίδια χαρακτηριστικά διασφαλίζοντας το αποτέλεσμα 

transparent-model

ΒΗΜΑ 3 - Κατασκευή τρισδιάστατων αισθητικών μερών

Το BioEye 'χτίζεται' σε 50 έως 60 στρώματα, με την ίδια δομή που έχει ο φυσικός οφθαλμός, βάσει ψηφιακών φωτογραφιών που επεξεργαζόμαστε σε υψηλή μεγέθυνση.

Η τελική επιφανειακή επεξεργασία, σε τέσσερα διαφορετικά στάδια καταλήγοντας σε μία απόλυτα ομαλή και στιλπνή επιφάνεια έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή λειτουργία των βλεφάρων, σωστή ανακύκλωση των δακρύων, φυσική λάμψη και βάθος όπως στο φυσικό μάτι.

bioeye-aesthetic-parts-manufacture

 ΒΗΜΑ 4 - Τελική εφαρμογή

Στο τελευταίο βήμα εφαρμόζεται και ελέγχεται το BioEye. Φωτογραφίζεται ψηφιακά και ελέγχεται αντικειμενικά η αισθητική συμμετρία. Επανελέγχεται η ομαλή φυσιολογία των ιστών που το περιβάλλουν. Πραγματοποιούνται  πιθανές μικρο-τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες

bioeye-result

Οδηγίες χρήσης του BioEye

  1. Το BioEye πρέπει να αφαιρείται και να τοποθετείται μόνο όταν χρειάζεται. Το κόλπωμα δεν πρέπει να μένει χωρίς πρόθεση εκτός εάν δοθούν ανάλογες οδηγίες από τον ειδικό ή τον οφθαλμίατρο.
  2. Απαγορεύεται η χρήση οινοπνεύματος κατά τον χειρισμό του BioEye διότι καταστρέφει το υλικό.
  3. Τα BioEye όταν αφαιρούνται πρέπει να συντηρούνται σε φυσιολογικό ορό και ακόμη καλύτερα σε υγρά αποστείρωσης σκληρών φακών επαφής.
  4. Ο καθαρισμός της επιφάνειας γίνεται με ειδικά καθαριστικά κατάλληλα για σκληρούς φακούς επαφής.
  5. Είναι βασικό να επισκέπτεστε τον εφαρμοστή της πρόθεσής σας μία φορά το εξάμηνο ή μία φορά το χρόνο για έλεγχο της πρόθεσης. Μικρές αλλοιώσεις της εφαρμογής δεν είναι εμφανείς στο χρήστη ή στα κοντινά του πρόσωπα, αλλά μπορούν να διαγνωστούν και να διορθωθούν από τον εφαρμοστή.
  6. Οι οφθαλμικές προθέσεις από πολυμεθυλμεθακρυλάτο (pmma) έχουν χρόνο ζωής από 5 έως 7 χρόνια. Η αντικατάσταση του BioEye πρέπει να γίνεται σε αυτό το διάστημα για να διασφαλίζεται σωστή εφαρμογή και ομαλή λειτουργία των ιστών που την περιβάλλουν.

Τοποθέτηση του BioEye

1ος τρόπος

-Με το δεξί χέρι κατεβάζουμε το κάτω βλέφαρο

-Με το αριστερό χέρι ανεβάζουμε το πάνω βλέφαρο

-Kρατάμε το BioEye με τον δείκτη και αντίχειρα του δεξιού χεριού, με το ειδικό σημείο κατεύθυνσης προς την επάνω μεριά, και περνάμε το πάνω μέρος του BioEye κάτω από το πάνω βλέφαρο, πιέζοντάς το.

-Μετά κρατάμε το BioEye με τον δείκτη του δεξιού χεριού στη θέση που το βάλαμε και με το αριστερό χέρι τραβάμε το κάτω βλέφαρο για να περάσει η κάτω μεριά του BioEye μέσα στο κάτω βλέφαρο.

2ος τρόπος

-Βρέχουμε το βεντουζάκι και κρατώντας το με το δεξί χέρι βεντουζάρουμε το BioEye

-Kρατάμε το BioEye με το ειδικό σημείο κατεύθυνσης προς την επάνω μεριά, και περνάμε το πάνω μέρος του BioEye κάτω από το πάνω βλέφαρο, έχοντας ανοίξει το πάνω βλέφαρο με το άλλο χέρι.

-Πιέζοντας ελαφρά το BioEye μέσα από το πάνω βλέφαρο, τραβάμε το κάτω βλέφαρο με τον δείκτη του άλλου χεριού, για να περάσει το κάτω βλέφαρο πάνω από το BioEye.

Αφαίρεση του BioEye

1ος τρόπος

-Κρατάμε με το αριστερό χέρι το πάνω βλέφαρο και κοιτάμε ψηλά.

Με τον δείκτη του δεξιού χεριού τραβάμε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω από την μεριά της μύτης και το γλιστράμε προς τον κρόταφο μέχρι να βγει η κάτω πλευρά του BioEye.

-Κοιτάμε προς τα κάτω και βγαίνει το BioEye

2ος τρόπος

-Βρέχουμε το βεντουζάκι και κρατώντας το με το δεξί χέρι βεντουζάρουμε το BioEye.

-Σηκώνουμε το κάτω μέρος του BioEye από τον βολβό και κοιτώντας ψηλά γλιστράμε το BioEye προς  τα κάτω και έξω από την βλεφαρική σχισμή.

Καθαρισμός και συντήρηση του BioEye

Ο γενικός κανόνας καθαρισμού και συντήρησης του BioEye είναι ότι ακολουθούμε ότι και στους σκληρούς φακούς επαφής.

Τα προτεινόμενα προϊόντα για την καλύτερη συντήρηση είναι:

Καθαρισμός επιφάνειας / Σαπουνάκι: Ote' Clean 40

Συντήρηση/Διαβροχή: EYEARΤ Laboratories All in One

Λίπανση/Ταχνητά δάκρυα: Biotrue ή Hyabak ή ThealozDuo